Utstilling og vinterhvite

I helgen reiste jeg en “snartur” fra Bergen til Norrkoping i Svergie for å delta på vår første hamsterutstilling, legg merke til gåsetegnene på snartur fordi det tok meg hele 3 dager tur-retur… Det var veldig spennende, lærerikt og ikke minst gøy å møte mange andre mennesker med samme interesse, lidenskap og hobby. Jeg er fra tidligere klar over at de svenske hamsterne er store i forhold til normalen i Norge, men likevel ble jeg litt sjokkert over HVOR STORE de faktisk er. Det gjelder ikke bare de syriske, men også Campbells & Vinterhvite dverghamstere. Her snakker vi nesten dobbel størrelse. Ingen av mine fikk cert, men flere var kun et per fåtalls poeng unna så skal prøve igjen i august på utstillingene som holdes i Stockholm, både av “Svenska Hamsterselskapet” og “Svenske hamsterforeningen”. Neste gang har jeg også lyst å prøve å delta i “pet class”, i stedet for bare “standard”. Det var hele 62 syriske og 85 dverghamstere som var påmeldt denne utstillingen, så det var hard konkurranse om prisene.

På turen hjem fra Svergie, hadde jeg noen timers venting i Oslo. Da tok jeg sjansen til å dra innom Hannah som driver Hamsterhiet, og hentet to vinterhvite. Disse har fått navnene Cai og Caia. Cai er en bestemt Sapphire Pearl herreman fra Hannah, mens Caia er en forsiktig Sapphire frøken fra Frozens i Svergie. Dette er mine aller første vinterhvite, og de er jaggu vokale små dverger. De gir raskt beskjed i form av et lite hyl dersom de er utilpass med noe. Så langt sitter jeg igjen med et inntrykk at de er vildt forskjellig fra Campbells dverghamster, og kan bli utfordrende å få god kontakt med. Fra Oslo tok jeg med meg en nydelig White Langhåret syrisk hann til Marita. Jeg måtte jo selvfølgelig benytte meg av sjansen å knipse noen bilder av skjønnheten, før hun hentet han hjemme hos meg. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *