Hamsterartene

Mesocricetus auratus

Syrisk hamster (Mesocricetus auratus på latinsk) er den største av alle hamsterartene som holdes som kjæledyr. Det er også denne arten som er mest vanlig å finne i norske dyrebutikker. Der har den mange ulike kallenavn som “gullhamster”, “teddyhamster”, “angorahamster”, “pandahamster” osv, men det er viktig å huske at dette er bare ulike kallenavn i forhold til de ulike utseende i mønster og hårlag på en syrisk hamster. Altså alle disse er samme art, men en syrisk hamster har veldig mange ulike farger, mønstre og hårlag og det er nettopp derfor disse ulike navnene har funnet sted. Det sies jo at et kjært barn har mange navn og det stemmer godt her.

Phodopus campbelli

Campbell dverghamster (Phodopus campbelli på latinsk) befinner seg i det fri i Mandsjuria området (grensene mellom Russland, Kina og Mongolia og Kazakstan).

Campbells er den største av de fire dverghamsterartene som holdes som kjæledyr i Norge. De har en rund og kort kropp med sine 10-12cm fra nese til haletupp og veier mellom 40-65 gram. Campbells og vinterhvite (også kjent som “sibirsk dverghamster” i norske dyrebutikker) er svært vanskelig å skille fra hverandre, og alle dyr som ikke har stamtavle regnes for å være hybrid mellom disse to artene.