Ulricke Alette

Jeg er en dyreglad jente født i 1991 og bosatt i Bergen. Her bor jeg med min samboer og våre to hunder. Jeg har bachelor i japansk språk og kultur ved UiB, og har bodd i Japan over en periode på 3år. Jeg jobber deltid ved Odinsvei sykehjem og der trives jeg godt. Jeg har nylig begynt på tegnspråk og tolk utdanningen ved HVL, samtidig som jeg utdanner meg til hundefrisør gjennom “Norges Hundefrisør Skole” i Horten. Jeg anser meg selv som en rolig, en smule kreativ og dataglad. Jeg trives aller best når jeg kan stelle og kose med dyr og har hatt hamster som kjæledyr i over 10år, spredt utover livet.  Jeg har vært borti alle hamsterartene som holdes som kjæledyr i Norge, bortsett fra kinesisk hamster. 

HamsterGlede

Den 18 desember 2011 bestod jeg oppdretterprøven på syrisk hamster, på daværende tidspunkt som en av fem i Norge og den eneste på hele vestlandet. Etter at NHF ble nedlagt har jeg også blitt godkjent oppdretter på syrisk & roborovski dverghamster i dn nye foreningen NHK (Norsk Hamsterklubb). HamsterGlede oppdrett var aktivt fra 2011 til 2013, etter dette har det vært inaktivt grunnet lengre opphold i Japan som nevnt over. I perioder har det vært veldig tungt å være foruten noen små pelsballer, men på grunn avdyrenes vel og ve har jeg frasakt meg iden om med å skaffe meg hamster igjen. Dette skal endres våren 2018, da tenker jeg vi skal få noen søte små fra Oslo og samt flere ulike land i Europa.

Ved å drive hamsteroppdrett ønsker jeg å fremme hamster som kjæledyr og dette drives av ren lidenskap for hamsterartene og deres velferd. Det er dessverre enormt med feil informasjon som blir utgitt i uvitenhet. Selv meg lang erfaring med hamster, så lærer man noe nytt hver dag. Desto mer man leser om helse, avl og genetikk er det vanskelig og ikke bli hektet. Det finnes mange flotte farger, mønstre, hårlag og kombinasjoner av disse. I mitt oppdrett bruker jeg kun snille og håndtamme hamstre i avl, samtidig er jeg naturligvis opptatt av de er friske og defektfrie. Jeg bruker kun hamstre med stamtavler og følger NHK sine retningslinjer ved avl og hold. På denne måten får man sunne og friske dyr. Ungene som selges fra oss blir fra tidlig alder håndtert, slik at de får tillit til mennesker. De håndteres daglig fra ca. 2-ukers alder, dette resulterer i en håndtam hamster som er lett å overta. Vi selger aldri en hamster(unge) før jeg er sikker på at den er klar til å dra til sitt nye hjem. De dotrenes også hos oss, så langt det lar seg gjøre.

Registrert oppdretter hva betyr det?

Å være registrert og godkjent oppdretter betyr at man har avlagt en skriftlig prøve av ønsket hamsterart. Prøven er delt opp i tre kategorier: Generelt stell, helse og sykdom og avl og genetikk. Det er flere spørsmål til hver kategori. Prøven må besvares uten feil ellers blir den ikke godkjent. Dette betyr at jeg som oppdretter har brukt mye tid på å lese meg opp på generelt stell, behov, sykdommer, sykdomstegn, genetikk osv.

Norsk Hamsterklubb

Jeg følger Norsk hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl hamster, og forventer også at mine kjøpere gjør det samme. Uansett om hamsteren kun er til kos eller avl. Les det som står skrevet på forenings hjemmesider og tenk dere godt gjennom før anskaffelse om du kan tilby en hamster det den trenger for å få et verdifullt og godt liv. Alle kan melde seg inn i foreningen. Dette koster 200kr i året, og da får man tilgang til stambok, muligheten til å registere dyr i stamboken og registere seg som oppdretter. En får også tilsendt et lærerikt medlemsblad tre ganger årlig, og du har også mulighet til å bidra med bilder og tekst i medlemsbladet. Norsk Hamsterklubb sin nettside finner du her

Dverghamster diplom

Siste opplastninger på instagram