Tips

Gnaging på sprinklene 

Det er en veldig irriterende og slitsom lyd å høre på i lengden. Litt gnagning på sprinklene innimellom må man regne med når man har hamster. Dette er på grunn av at hamsterens tenner vokser hele livet og er derfor avhenging av at de slipes ned. Når dette er sakt, er det ikke bra med kontinuerlig og intensiv gnanging og hamsteren kan faktisk knekke tenne sine!

Kjedsomhet er en av de vanligste grunnene til at hamsterne gnager på sprinklene. De søker oppmerksomhet fra deg og vil gjerne komme ut av buret. Ta den ut for en liten mosjonsøkt utenfor buret, det setter den pris på!

Vaske en skitten hamsterdo?

Har du en hamsterdo med hvite/gule flekker som ikke vil skures vekk? Dette tipset fungerer like bra på flekker i bur bunnen.

1. Du starter med hamster doen du vil vaske. Her ser du et godt eksempel på inntørkete flekker som ikke kommer av uansett hvor hardt du skrubber.

2. Du fyller doen med et tynt lag edikk, slik at det dekker bunnen av doen. Deretter fyller du varmt vann eller kokende vann.

3. La blandingen mellom eddik og vann ligge å godgjøre seg en stund. Jo lengre du lar den virke desto bedre resultatet. La det virke i minimum 30 minutter. På bilde ser du at flekkene har begynt å løsne.

4. Hell ut blandingen med edikk og vann i toalettet. Deretter vasker du doen på nytt med kokende vann for å bli kvitt rester av edikk. Tørk hamsterdoen med litt dopapir eller rent kjøkkenhånkle.

5. Vips så har du en helt ren do, nesten som ny!